Kolendra to nie tylko wspaniała przyprawa, ale i naturalny lek, dzięki któremu będziemy mogli wspierać swój organizm w walce z licznymi przypadłościami. W jaki sposób można wykorzystać jej moc
Aromatyczna kolendra już dawno stała się sojuszniczką wszystkich tych osób, którym życie utrudniają problemy z nieświeżym oddechem. Przyprawa ta świetnie odświeża, jest jednocześnie źródłem wielu cennych dla ludzkiego organizmu substancji. W kolendrze znaleźć można sporo witaminy C oraz witamin z grupy B, nie brak w niej również minerałów, np. potasu czy magnezu. Dzięki temu dania, w których pojawia się ta przyprawa, mają świetny wpływ na zdrowie. Kto wykorzysta przepisy na potrawy z takim dodatkiem, ten będzie mógł wspierać swój organizm z walce z niebezpiecznymi dla zdrowia toksynami. Kolendra ma przecież silne właściwości odtruwające, dzięki czemu stała się jednym z najważniejszych produktów w menu tych, którzy cenią sobie naturalne kuracje. Kurkuma radzi też sobie doskonale w walce z bakteriami oraz wolnymi rodnikami, których działalność może mieć dla naszego zdrowia poważne konsekwencje. Zawartość większych ilości błonnika czyni z kolendry cenne wsparcie dla przewodu pokarmowego oraz jeden z ważniejszych składników diety, która ma nas chronić przed problemami związanymi ze zbyt wysokim stężeniem złego cholesterolu. Sięganie po taką przyprawę zalecane jest też wszystkim tym osobom, które często borykają się ze stresującymi sytuacjami. I tu kolendra może sobie świetnie poradzić, zapewniając skuteczną ochronę przed negatywnymi skutkami takiego stresu.